Vit Howard soffgrupp

 

Vit Howard soffgrupp med 2 och 3 sits soffa.

Vit mycket populär soffgrupp i Howardstil består av en 3 sits soffa samt en 2 sits soffa.

HAMILTON är en gemytlig möbelserie bestående av ett flertal soffor i olika färger och storlekar, i serien återfinns också en fåtölj som även den finns att tillgå i flera färgval. Samtliga möbler i serien är i Howard-stil, en stil som kan beskrivas som en riktig klassiker i möbelsammanhang. Möbler i Howard-stil började tillverkas i England i mitten av 1800-talet och blev snabbt populära.
Idag kopplas de ofta ihop med den så kallade New England-stilen, inspirerad av sommarhus på den amerikanska östkusten. Howardmöbler har låga armstöd och vackert svarvade ben med mässingshjul som ger dem sin speciella karaktär. Som resultat av sin tidlösa design och mysiga tilltal är Howard-stilen mycket inbjudande, vilket är en av anledningarna till att den är så populär år efter år.

 

.

Specifikationer soffgrupp
Stomme: Furu
Tygets slitstyrka: 20 000 martindale
Sittplymå: Nozag-fjäder, 30 kg/m³ kallskum
Ryggplymå: Polyesterfyllning
Ben: Massiv björk, metallhjul

Mått

3-sitssoffa 2-sitssoffa
Bredd: 205 cm
Djup: 95 cm
Höjd: 88 cmSittdjup: 61 cm
Sitthöjd: 55 cm
Sittbredd: 172 cm
Bredd: 145 cm
Djup: 95 cm
Höjd: 88 cmSittdjup: 61 cm
Sitthöjd: 55 cm
Sittbredd: 115 cm

 

Howard and sons

Under 1800-talets var Howard and sons en av Londons största leverantörer av möbeltyg och stoppning. Företaget började även tillverka möbler, och tillsammans med sin goda smak för tyg och stoppning så blev de väldigt framgångsrika även där. Howard and sons startade en designresa med att tillverka flera olika möbelmodeller som fåtöljer, tvåsitssoffor, sittdelar och kuddar. Under sin tid som tillverkare av möbler så fick de även möjlighet att leverera sina soffor och fåtöljer till kungligheter runt om i hemlandet. Det finns än idag Howardsoffor att skåda i slott som tillhört kungaätten i England.