Mörkgrå 3 sits howardsoffa

 

Mörkgrå 3 sits Howardsoffa

HOWARD 3,5-sits Soffa Mörkgrå

3,5-sitssoffa i Howardstil. Soffans plymåer är stoppade med skum och fiberstoppning för optimal sittkomfort. Dessa vilar på en stomme i massiv furu, MDF och Plywood för bästa stabilitet. De främre benen är vackert svarvade och utrustade med mässingshjul för lätt förflyttning. Komplettera gärna med den matchande fåtöljen och fotpallen.

Howardsoffan är en riktig klassiker. Den började tillverkas i England i mitten av 1800-talet och blev snabbt populär. Idag kopplas den ofta ihop med den så kallade New England-stilen, inspirerad av sommarhus på den amerikanska östkusten.
Soffan har låga armstöd och vackert svarvade ben med mässingshjul som ger den sin speciella karaktär. Våra howardmöbler tillverkas i Europa med omsorg för att bevara detaljerna av hantverket och ge soffan sin speciella personlighet. Detta tillsammans med den tidlösa designen är en av anledningarna till att den är så populär år efter år. I vårt howardsortiment finns både soffor i flera storlekar och matchande fåtöljer och pallar. De finns även i flera olika snygga färger för att du ska kunna hitta en Howard som passar just dig och ditt hem.

Specifikationer
Stomme: massiv furu, MDF, Plywood
Fjädring: sicksackfjäder
Plymåer: skum HR30 och fiberstoppning
Ben: trä och mässing
Tyg: mörkgrå, 100% polyester, avtagbart på plymåer, kemtvätt. 45 000 martindale.

Mått
Bredd: 200 cm
Djup: 95 cm
Höjd: 95 cm
Ryggstommens höjd: 71,5 cm
Benhöjd fram: 15 cm
Benhöjd bak: 11,5 cm
Sittbredd: 169 cm
Sitthöjd: 50 cm
Sittdjup: 52 cm

 

Howard and sons

Under 1800-talets var Howard and sons en av Londons största leverantörer av möbeltyg och stoppning. Företaget började även tillverka möbler, och tillsammans med sin goda smak för tyg och stoppning så blev de väldigt framgångsrika även där. Howard and sons startade en designresa med att tillverka flera olika möbelmodeller som fåtöljer, tvåsitssoffor, sittdelar och kuddar. Under sin tid som tillverkare av möbler så fick de även möjlighet att leverera sina soffor och fåtöljer till kungligheter runt om i hemlandet. Det finns än idag Howardsoffor att skåda i slott som tillhört kungaätten i England.